Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πότε και Που (Μέρος 1ο)



Έχεις την ανάγκη να βιώσεις κάτι μοναδικό στον κόσμο?
Σου αρέσουν οι γιορτές,τα Φεστιβάλ?
Το σημερινό μου post θα σου μεταφέρει ότι έμαθα,διάβασα,και άκουσα για αυτές τις ημέρες τις τόσο διαφορετικές.Έχουμε και λέμε:
Melon Day
Είναι μια ετήσια εθνική εορτή στο Τουρκμενιστάν , αφιερωμένη σε ένα πεπόνι το οποίο γιορτάζεται για το άρωμα, τη γεύση και το μεγάλο του μέγεθος.Οι εορτασμοί της ημέρας περιλαμβάνουν παρέλαση των  φρούτων σε όλες τις ποικιλίες, καθώς και μια σειρά χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα της χώρας Ashgabat.Για το 2018 αυτή η ιδιαίτερη γιορτή θα πραγματοποιηθεί στης 12 Αυγούστου.
RIO CARNIVAL 
Για αυτό τώρα δεν θέλεις και πολλές συστάσεις.Κάθε χρόνο μέσα από την τηλεόραση βλέπεις μοναδικές εικόνες από την πιο φαντασμαγορική παρέλαση του κόσμου.Η Βραζιλία φοράει τα καλά της και υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες στο διάσημο καρναβάλι της.Αν είσαι από τους τυχερούς θα πρέπει να βρεθείς στο Ρίο Ντε Τζανέιρο 9 έως 12 Φεβρουαρίου.
Nyepi ή αλλιώς"Ημέρα Σιωπής"
Γιορτάζεται κυρίως στο Μπαλί της Ινδονησίας.Πρόκειται για μια δημόσια αργία στην Ινδονησία καθώς είναι μία ημέρα για σιωπή, νηστεία και διαλογισμό.Όλοι οι κάτοικοι  μένουν στα σπίτια τους χωρίς πολύ φωτισμό καθώς και χωρίς να έχουν καμία ψυχαγωγία.Φυσικά ακόμα και οι τουρίστες δεν είναι απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς. Αν και είναι ελεύθεροι να κάνουν όσο θέλουν μέσα στα ξενοδοχεία τους, κανείς δεν επιτρέπεται  να είναι στις παραλίες ή στους δρόμους ενώ το αεροδρόμιο στο Μπαλί παραμένει κλειστό για όλη την ημέρα. Οι μόνες εξαιρέσεις που χορηγούνται αφορούν οχήματα έκτακτης ανάγκης που ανταποκρίνονται σε απειλητικές για τη ζωή συνθήκες και γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν.Οι μόνοι που μπορούν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους είναι οι Pecalang, οι παραδοσιακοί άνδρες ασφαλείας που περιπολούν τους δρόμους για να εξασφαλίσουν ότι ακολουθούνται οι απαγορεύσεις.Η ημέρα σιωπής για το 2018 είναι στις 17 Μαρτίου.
Holi
Χόλι γνωστό και ως η γιορτή των χρωμάτων είναι ένα Ινδουϊστικό θρησκευτικό φεστιβάλ το οποίο λαμβάνει χώρα στις αρχές της άνοιξης και συγκεκριμένα για το 2018 είναι στις 2Μαρτίου. Το φεστιβάλ αυτό γιορτάζεται κυρίως στην Ινδία, Μπανγκλαντές, Πακιστάν και Νεπάλ και συγκεκριμένα σε περιοχές όπου συσχετίζονται με την Ινδουιστική Θεότητα Κρίσνα. Στο Χόλι γιορτάζεται το τέλος του χειμώνα, είναι γιορτή γονιμότητας αλλά και γιορτής για καλή συγκομιδή.
Παραμονή της γιορτής ανάβουν φωτιές οι οποίες ονομάζονται Χολίκα Δαχάν και κατά την εορτή οι άνθρωποι ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον.Και επειδή το συγκεκριμένο φεστιβάλ το έζησα από κοντά το 2017 ένα έχω να σου πω:Υπέροχο που είναι να σε γεμίζουν χρώματα παντού στο πρόσωπο, στα ρούχα, και με την φράση "Happy Holi"όλα να αποκτούν μαγεία!
Hadaka Matsuri (裸 祭 り
Με την ελπίδα να κερδίσουν τύχη για όλο το χρόνο στις 17 Φεβρουαρίου 2018 πάνω από 9.000 άνδρες  και φορώντας συνήθως μόνο ένα ιαπωνικό fundoshi  θα προσπαθήσουν να αρπάξουν ένα ζευγάρι τυχερών ραβδιών που ρίχνονται από έναν ιερέα στον  ναό Saidaiji στη Οκαγιάμα της Ιαπωνίας.Το φεστιβάλ αυτό ονομάζεται Hadaka Matsuri και συμβαίνει κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου.
Γουατεμάλα
Τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Αντίγκουα της Γουατεμάλας συμβαίνουν τελετές που αναπαριστούν τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού.Όλο αυτό το διάστημα πλήθος πιστών παρακολουθούν τις λιτανείες. Τα στενά της πόλης στρώνονται με χαλιά από πολύχρωμα λουλούδια.Άνδρες, ντυμένοι στα μωβ, μεταφέρουν επάνω σε βάθρα αγάλματα του Εσταυρωμένου και ακολουθούν μαυροντυμένες γυναίκες, οι οποίες μεταφέρουν σε βάθρο την Παναγία.
Αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα μπορείς να το ζήσεις από 28 Μαρτίου έως 1Απριλίου.
Για την ώρα σε αφήνω, σε λίγες ημέρες θα μπορείς να διαβάσεις το δεύτερο μέρος και ελπίζω λίγο να σε ταξίδεψα σε πιο ιδιαίτερες ταξιδιωτικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου