Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Κύθνος



Η Κύθνος είναι νησί των Δυτικών Κυκλάδων ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο.Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου ,και περίπου τρεις από το λιμάνι του Πειραιά,φτάνεις σε έναν τόπο γραφικό,στην αγαπημένη πια Κύθνο ή αλλιώς Θερμιά .Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν πολλά χρόνια στην περιοχή Λουτρά στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού



Τα  ζεστά νερά των πηγών ενδείκνυνται για τη θεραπεία ρευματικών, αρθριτικών και γυναικολογικών παθήσεων.Μέχρι και η βασίλισσα Αμαλία έκανε έκανε επισκέψεις στο νησί καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.Η Αμαλία αγάπησε ιδιαίτερα την Κύθνο και τα Λουτρά που τα επισκεπτόταν αρκετά συχνά επί σειρά ετών.Σε μικρή απόσταση απο τα Λουτρά υπάρχουν όμορφες παραλίες όπως είναι της Αγίας Ειρήνης, Σχιναρίου, Άγιου Σώστη και Ποταμιάς.Στα Λουτρά θα δεις πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη να αράζουν στην μικρή μαρίνα που διαθέτει.
Μαγαζιά με φαγητό όπως είναι το Sofrano θα σε εντυπωσιάσουν απο το πρώτο λεπτό.Τραπέζια δίπλα στην θάλασσα και παραδοσιακά φαγητά όπως είναι το Κατσίκη φούρνου καθώς και για πρωινό ομελέτα Κύθνου με κάπαρη,κρεμμύδι και παραδοσιακό τυρί,θα σε κάνουν να νιώσεις εκλεκτός.



 Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω άλλες το ίδιο υπέροχες περιοχές όπως είναι ο Μέριχας.


Ο Μέριχας είναι το λιμάνι της Κύθνου και ουσιαστικά το κέντρο  καθώς όπου και αν θελήσεις να πας στην Κύθνο θα περάσεις από τον εκεί.Διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ υπάρχουν και ταβέρνες με Ελληνική κουζίνα και πολλά καφέ.
Από τον Μέριχα μπορείτε να επισκεφτείτε με καΐκι  κοντινά ακρογιάλια και να απολαύσετε το μπάνιο σας.



Λίγα χιλιόμετρα μακριά είναι η Δρυοπίδα βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τη Χώρα και είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους,σε υψόμετρο 190 μέτρων. Κύριο γνώρισμα του οικισμού είναι τα κεραμίδια που καλύπτουν τις σκεπές των περισσότερων σπιτιών, πράγμα που οφείλεται στην ανάπτυξη που γνώρισε κατά το παρελθόν η κεραμική τέχνη στη Δρυοπίδα.Στη Δρυοπίδα λειτουργεί το Λαογραφικό μουσείο της Κύθνου στο οποίο εκτίθενται ενδύματα, αντικείμενα και εργαλεία της παραδοσιακής ζωής των κατοίκων της. Επίσης λειτουργούν ένα μικρό Βυζαντινό Μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου καθώς και Αγρομουσείο.Στη θέση Φιρές κοντά στον οικισμό, υπάρχει το σπήλαιο Καταφύκι που περιέχει αίθουσες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες αλλά και μια αλληλουχία φυσικών στοών αλλά και τεχνητών ανοιγμάτων. Κατά την αρχαιότητα διετέλεσε ορυχείο σιδήρου.Να ξέρεις ότι στο σπήλαιο η επίσκεψη είναι δωρεάν μπορείς όμως να δώσεις ενα μικρό πόσο για την ξενάγηση που θα σου κάνει το προσωπικό.


Σειρά έχει η Χώρα.

Αυτός ο γραφικός οικισμός θα κλέψει την καρδιά σου από την πρώτη στιγμή. Κατάλευκα σπίτια, δρομάκια,πλατείες, όμορφες εκλησιες και ολάνθιστες βουκαμβίλιες θα σας εντυπωσιάσουν.


Τέλος πολλές δραστηριότητες θα γεμίσουν το χρόνο σου όπως να δοκιμάσεις την τύχη σου στο ψάρεμα,να κάνεις μία όμορφη πεζοπορία, να ακολουθήσεις τους ειδικούς της Trails Beyond και να ζήσεις νέες εμπειρίες όπως έκανα και εγώ.



Στην Κύθνο κατάλαβα την αξία του να κάνεις διακοπές στην χώρα σου.Γνώρισα ανθρώπους που γελάσαμε πολύ,που περπατήσαμε ακόμα περισσότερο,που κόψαμε φρούτα και δοκιμάσαμε,και δώσαμε ραντεβού ξανά σαν φίλοι πια!!!Ένας ακόμα λόγος για να επιστρέφεις πάντα στα μέρη που αγάπησες. Ποιος είναι;
Οι άνθρωποι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου