Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

8 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ιορδανία +Tips ταξιδιού


Το δεύτερο μέρος της ιστορίας του ταξιδιού της Ιορδανίας, έχει σκοπό να σε δελεάσει ακόμα περισσότερο για να κάνεις αυτό το ταξίδι.
Με ποιον τρόπο; 

Σήμερα αποφάσισα να σου παρουσιάσω τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ταξιδέψεις στην Ιορδανία.




1) Για να δεις το σεληνιακό τοπίο της ερήμου του Wadi Rum.





2) Για να επισκεφτείς ένα από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα του κόσμου την αρχαία πόλη της Πέτρας.



3) Για να γνωρίσεις από κοντά έναν από τους πιο φιλόξενους λαούς του κόσμου. Οι Ιορδανοί πραγματικά  θα σε εντυπωσιάσουν με την ευγένεια και τη φιλοξενία τους.




4) Για να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα  και να γευτείς μοναδικά γευστικά πιάτα όπως  mansaf και φαλάφελ.






5) Για να περιπλανηθείς στο χάος της πρωτεύουσας της Ιορδανίας το Αμάν, μίας πόλης που είναι χτισμένη πάνω σε λόφους. 





6) Για να δοκιμάσεις τσάι με κανέλα  και διάφορα άλλα μπαχαρικά. 


7)  Για να δεις το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στην έρημο του Wadi Rum. 



8) Για να ζήσεις μία από τις πιο εντυπωσιακές εμπειρίες της ζωής σου, αφού έχεις τη δυνατότητα να κοιμηθείς σε σκηνή μέσα στην έρημο.



Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για να σε πείσω. 

Ταξίδεψε και θα με θυμηθείς.
                                  ~~~

Tips και πληροφορίες

----------------------------------------

°ΤΑΞΊΔΙ 
Αθήνα- Ακαμπα

Ο λόγος που σου προτείνω να επιλέξεις την ακαμπα  είναι πολύ απλός. Η Ακαμπα βρίσκεται 70 χιλιόμετρα περίπου μακριά από την έρημο του Wadi Rum 

Η Ακαμπα είναι μία παραθαλάσσια πόλη όμορφη πόλη που αξίζει να κάνεις μία  διανυκτέρευση εκεί.


°Jordan pass

Το Jordan pass θα πρέπει να το βγάλεις από την Ελλάδα έτσι ώστε να έχεις δωρεάν είσοδο σε πάρα πολλά μνημεία  όπως είναι η αρχαία πόλη της Πέτρας, μουσεία αλλά και την είσοδό σου στην έρημο του ουάντι ραμ. Επίσης μέσα στο Jordan pass συμπεριλαμβάνεται και η δωρεάν  έκδοση βίζας.



°Visa

Πληροφορίες σχετικά με τη βίζα θα πάρεις από την αρμόδια πρεσβεία, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος για το αν επιτρέπεται είσοδος σου στην χώρα (από την πόλη της Ακαμπα πάντα) χωρίς βίζα. 

Με έκδοση βίζας μπαίνεις στην χώρα και από το Αμάν


°Εμβόλια

Κανένα εμβόλιο δεν χρειάζεται για να ταξιδέψεις στην Ιορδανία Αν όμως Έχεις θέματα υγείας μην ξεχάσεις να πάρεις τα φάρμακά σου μαζί.



°Διαμονή 

Για τη διαμονή σου στην έρημο Wadi Rum  σου προτείνω το Wadi Rum Bedouin Camp. Πρόκειται για ένα οργανωμένο κάμπινγκ όπου θα έχεις την ευκαιρία να μείνεις μέσα σε σκηνή. Το συγκεκριμένο κάμπινγκ προσφέρει πρωινό και βραδινό γεύμα, εκδρομές, κουβέρτες και πετσέτες, και πρίζες, ώστε να μπορέσεις να φορτίζεις κινητό σου τηλέφωνο αλλά και την μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής.



°Μετακινήσεις

Και ερχόμαστε σε ένα πολύ βασικό κομμάτι του ταξιδιού. 

Οι μετακινήσεις γίνονται πολύ εύκολα στην Ιορδανία, αφού έξω από το αεροδρόμιο υπάρχουν αρκετά ταξί, που μπορούν να αναλάβουν αυτό το κομμάτι του ταξιδιού σου.  Η άλλη λύση είναι να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσεις εσυ.


°Τοπική κουζίνα

Η κουζίνα της Ιορδανίας έχει πολλά  πολλά μπαχαρικά, διαφορετικές γεύσεις, και πολλές ομοιότητες με την ελληνική κουζίνα, όπως ας πούμε το mansaf πως όσο ξένο σου ακούγεται το όνομα  του πιάτου, τόσο οικεία Θα νιώσεις  όταν θα το δοκιμάσεις, αφού στην πραγματικότητα είναι αρνί με ρύζι που έχουν βράσει μαζί  και μοιάζει πάρα πολύ  με το γαμοπίλαφο που φτιάχνουν στην Κρήτη. 

Κι αν νομίζεις ότι μόνο αυτό έμοιαζε με δικό μας φαγητό  είσαι γελασμένος.   

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη  ένιωσα οταν είδα μπροστά μου, στο πιάτο μου, ένα απλό μπριάμ (αγαπημένο φαγητό δικό μου) . 

Κατά τα άλλα θα δοκιμάσεις αραβική πίτα, ταχίνι με ελαιόλαδο, διάφορες σαλάτες, τα διάσημα φαλάφελ, και πολύ τσάι που φτιάχνεται με διάφορους τρόπους. Άλλες φορές είναι πιο πιπεράτο εχει μεσα στοιχεία κανέλας, γαρύφαλλου, πιπεριού, και είναι ένα πραγματικά αυθεντικό  τοπικό ρόφημα  αφού οι απαγορεύεται να πιουν αλκοόλ.


°Αγορές

Στην Ιορδανία μπορείς να αγοράσεις πολλά πράγματα, φθηνά ρούχα,  διακοσμητικά, κοσμήματα, διάφορα γυάλινα βάζα που τα γεμίζουν άμμο από την έρημο και μπορούν να γράψουν το όνομά σου μέσα σε αυτά.



°Εκδρομές

Βόλτα με καμήλες. 

Βόλτα με αερόστατο. 

Πικ νίκ στην έρημο. 

Σαφάρι με jeep 4 X 4. 

Καταδύσεις στην ακαμπα, και διάφορα θαλάσσια σπορ. 



°Πόσα χρήματα θα χρειαστώ; 
Το πόσα χρήματα θα χρειαστείς είναι σχετικό, για 5 ημέρες στην Ιορδανία και για να περάσεις καλά, υπολόγισε να έχεις διαθέσιμα για κάθε μέρα περίπου 100 ευρώ. 

Kάτι άλλο δεν έχω να σου πω, πέρα από το "καλό ταξίδι" 

Υ.Γ Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.!!


1 σχόλιο: