Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

BERGAMO... Μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία!!!


Το  πόσα πράγματα μπορώ να σου γράψω για την Ιταλία δεν φαντάζεσαι, μπορώ να σου γράψω λοιπόν , και ακόμα περισσότερο να σου μιλήσω με τις ώρες για το ιδιαίτερο σχήμα της πάνω στο χάρτη που μοιάζει με μπότα, για την κουζίνα της  που από τόπο σε τόπο αλλάζει, για την ιστορία της αφού κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια.





Σε αυτό το post όμως θέλω να σου μιλήσω για μία περιοχή όχι και τόσο γνωστή το Bergamo, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας 45 χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο. 


Πρόκειται για μία υπέροχη πόλη, χωρισμένη στα δύο. Το πρώτο της κομμάτι  είναι η Citta’ Bassa (Κάτω Πόλη)  σύγχρονη, γεμάτη από κόσμο, κτίρια μεγάλα, πάρκα, αυτοκίνητα, φασαρία.

Το δεύτερο κομμάτι της είναι η Citta’ Alta (Ανω Πόλη). Η άνω πόλη λοιπόν έγινε το αγαπημένο μου κομμάτι της περιοχής. Υπέροχα κτίρια χτισμένα αμφιθεατρικά, με μία θέα που σου κόβει την ανάσα, και πολύ γραφική. Το μοναδικό αυτό σκηνικό σου δίνει την ευκαιρία  για περπάτημα, για κουβεντούλα, για στιγμές χαλάρωσης. 



Μην νομίζεις ότι μόνο αυτό θα κάνεις εδώ . 
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αξιοθέατα πολλά, όπως το υπέροχο συντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Cita Alta του Μπέργκαμο το Fontana Contarini, το Palazzo della Ragione o Palazzo Vecchio απέναντι ακριβώς από το συντριβάνι, καθώς επίσης και το Palazzo del Podestà λίγα μέτρα μακριά. Στο όνομα Basilica di Santa Maria Maggiore Θα βρεις και θα δεις μία απο τις ωραιότερες καθολικές εκκλησίες της Ιταλίας.Την καλύτερη θέα της  σύγχρονης πόλης του Bergamo θα την δεις από την περιοχή Mura Veneto. Μία στάση αξίζει να κάνεις και στον πύργο του παλιού Δημαρχείου  που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Άνω Μπέργκαμο,πάνω στην piazza Vecchio. 

Σε αυτήν εδώ την μικρή πλατεία θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ σου, και να νιώσεις κάτι από το παρελθόν αφού είναι περιστοιχισμένη από μεγάλης ιστορικής κ αισθητικής αξίας κτίρια.





Δεν γίνεται να έρθεις εδώ, και να μην δοκιμάσεις ένα κομμάτι πίτσα, κάποιο είδος pastas, αλλά και το περίφημο Polenta e osei διάσημο τοπικό κέικ  της περιοχής με γέμιση πραλίνας, πολύ πιο νόστιμο από τα κανονικά κέικ , και πολύ πιο μαλακό, σχεδόν λιώνει όταν πας να κόψεις κομμάτι.


Η Ιταλία είναι απόλυτα συνδεδεμένη  την ιστορία της, με το φαγητό, τo shopping therapy, την Dolce vita. 



Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο να σου γράψω, και σίγουρα δεν θέλω να σου αποκαλύψω τα πάντα. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει μία και μόνη υπέροχη διαδρομή, η δική σου. 

Ακολούθησε τον δρόμο που ζητάει η καρδιά σου, και απόλαυσε την δική σου ιστορία στο Bergamo της Ιταλίας.📖



1 σχόλιο:

  1. Μια πόλη που ακόμα δεν έχω επισκεφτεί κι ας εχω οργώσει την υπόλοιπη Ιταλία. Στα προσεχώς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή