Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η αυθεντική Ταϊλάνδη στο Andaman.


"Πειραιώς 187 και Αλόπης 65" είπα στο ταξί  να με πάει παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είχα άκουσει για αυτό το εστιατόριο από φίλους, για τον ζεστό χώρο, τα ζωντανά χρώματα στους τοίχους, το καταπληκτικό φαγητό την υπέροχη ταράτσα με τα φυτά που ανοίγει το καλοκαίρι,  και την άψογη διακόσμηση. 


Eτσι λοιπόν βρέθηκα να αλλάζω τον χρόνο εδώ, σε μία όμορφη μονοκατοικία πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας στα Πετράλωνα . 

Αγαπώ πραγματικά το ασιατικό φαγητό, αγαπώ το μπέρδεμα τον γεύσεων, και λατρεύω να τρώω Noodles. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο νέος χρόνος με βρήκε να απολαμβάνω τις στιγμές μου με αγαπημένους φίλους, σε έναν χώρο που με ταξίδεψε λίγα χρόνια πίσω, τότε που ταξίδεψα για πρώτη φορά στην εξωτική Ταϊλάνδη.

Κάθε μπουκιά από το αγαπημένο μου Pad Thai και μία ανάμνηση. Και αν με ρωτάς αν είχαν διαφορά μεταξύ τους το πιάτο που δοκίμασα στην Ταϊλάνδη με αυτό που δοκίμασα εδώ, θα σου πω καμία. Ήταν ακριβώς αυτό το πιάτο που είχα ερωτευτεί και που με έκανε να αγάπησω ακόμα περισσότερο αυτήν την χώρα. 

Τα πιάτα έρχονταν το ένα μετά το άλλο, Pad Thai, won-ton, spring rolls και φυσικά chicken satay που δεν χάνω ευκαιρία να απολαμβάνω με κάθε ευκαιρία.

Η κουζίνα της Ταϊλάνδης είναι καυτερή αλλά και γλυκιά, αγαπάει το κάρυ και το παντρευτεί άψογα με το κοτόπουλο και το μοσχάρι καθώς επίσης δένει με λαχανικά και γαρίδες. 

Εδώ ο σεφ είναι μία γυναίκα, μία γλυκιά Ταϊλάνδεζα με γνώσεις, έμπνευση, μεράκι μα πάνω από όλα με τεράστια αγάπη για  το αυθεντικό Ταϊλάνδεζικο φαγητό. Αν με αφήσεις μπορώ να σου πω και άλλα πολλά, μα εμένα μου αρέσουν η εκπλήξεις, και από αυτές θα έχεις πολλές αφού περάσεις την κόκκινη πόρτα του Andaman. 

Οι μέρες πέρασαν, και βρέθηκα πολλές φορές από τότε εδώ, με ένα κοκτέιλ στο χέρι να θυμάμαι και να ζω στιγμές σαν να είμαι εκεί. Αυτό είναι η επιτυχία του Andaman, μέσα σε λίγα τετραγωνικά μία υπέροχη χώρα!!!


___  Διεύθυνση _________

Πειραιώς 187 & Αλόπης 65,

Κάτω Πετράλωνα,

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεις 

Tηλ: 2112104939

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου